0346700202

Hoofdweg 71 A

Lijnden

Amorfe technologie

Amorfe metaal

DHP vloerverwarmingstechnologie bestaat uit matten van gepatenteerd amorfe metaal. Zodra deze matten zijn aangesloten op een elektronisch circuit, variërend van 12 tot 600 volt, geven deze warmte af.

Amorfe metaal is een combinatie van meerdere metalen. Het wordt opgewarmd tot een vloeibare substantie. Dit wordt vervolgens op een ijskoude draaiende schijf gegoten. Hierdoor wordt het zo snel afgekoeld dat de moleculen niet genoeg tijd hebben om terug te keren in hun oude toestand.

Omdat dit metaal zo snel is afgekoeld, ontstaat een metaal met unieke verwarde amorfe structuur in de vorm van een lint. Een metaal met ongekende eigenschappen.

Waarom is dit amorfe metaal zo geschikt voor elektrische vloerverwarming?
Amorfe metaal heeft zeer goede thermische eigenschappen. Het wordt al tientallen jaren gebruikt om ruimteschepen en vliegtuigen te koelen. Het produceren van amorfe metaal was gigantisch duur. Daarom was het niet geschikt als massaproduct.
De ontwikkeling naar dit metaal is uiteraard wel doorgegaan. Tegenwoordig is het produceren van amorfe metaal beter betaalbaar geworden.
Wetenschappers zijn verrukt over de laatste ontwikkelingen .
Amorfe metaal kan nu worden toegepast in professionele producten voor consumenten, zoals onze elektrische infrarood vloerverwarming.